Allergieën beperken je leven

Hooikoorts, eczeem, voedselallergieën
en andere (ernstige) allergieën

Voorjaar, lekker zonnetje, heerlijk weer; overal staat alles in bloei. Voor sommige mensen een ramp: zij lopen de hele dag te snotteren. Je wordt er ook nog eens doodmoe van: Hooikoorts!
Wanneer je hooikoorts hebt kun je ook allergisch reageren op bepaalde voeding. Dat noemen we een kruisallergie. Veel mensen met hooikoorts reageren bijvoorbeeld op fruit met tintelende tong, dichtzittende keel of loopneus.  Het gaat dan om een kruisallergie tussen boompollen en steen- en pitfruit. Het bekendste voorbeeld is appel, peer en perzik. Vaak reageren mensen ook op noten zoals hazelnoot of amandel. En je kunt zelfs gaan reageren op wortel, bleekselderij of koriander! 

Andere mensen hebben last van een contactallergie of eczeem. Geen lolletje als je een puber bent en toch al onzeker over je identiteit. Stel dat je een keer een mascara gebruikt en dan nog dagen vuurrode, gezwollen ogen hebt. Of je leert een leuke partner kennen, maar je blijkt super allergisch te zijn voor diens huisdier.

Ook een voedselallergie is bijzonder lastig. Je moet altijd alles zelf klaarmaken, kunt nooit eens zomaar bij iemand even eten of onderweg een broodje nemen. In de supermarkt moet je ieder etiketje checken. Nog afgezien van de darmklachten, hartkloppingen, misselijkheid of zelfs overgeven waar je last van kunt hebben.
Je kind zal maar een ernstige pinda-allergie hebben. Je staat doodsangsten uit als hij ergens gaat spelen. Vaak mag de hele klas geen pindakaas en je hoopt dat iedereen zich daaraan houdt.  Hopelijk raakt de leerkracht niet in paniek als jouw kind toch in shock raakt.

Er is een oplossing mogelijk!

En wat nu als dat allemaal anders zou kunnen!
In het voorjaar het beddengoed buiten drogen? Het raam open op de slaapkamer? De kat op schoot? Praktisch alles weer kunnen eten? Een heerlijk knapperig, sappig appeltje oppeuzelen? Mascara gebruiken zonder problemen; iedere shampoo die je wilt kunnen kopen?

Waarschijnlijk denk je nu dat dit te mooi is om waar te zijn. Waarom niet geprobeerd?
Vele mensen gingen je voor. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen?
Bel me vandaag nog voor een intakegesprek of gratis kennismaking:
06 453 956 28 of stuur me een whatsapp.

Lees hier de persoonlijke verhalen:


Sterre

Sterre had eczeem en levensbedreigende allergieën.


Louise

Hooikoorts en vermoeidheid; Louise zat continu te snotteren en had veel buikpijn.

Peter

Darmklachten en jeuk; Peter had een granenallergie en kon nog geen biertje meer drinken.

Ursula

De dochters van Ursula hadden buikpijn. Ook reageerden ze sterk op insectenbeten.

Moniek

Het begon met één ding dat Moniek niet meer kon eten, maar het werd steeds erger.

Allergievrij leven is mogelijk! 

Hoe ziet een consult eruit?

WhatsApp chat