Peter

Een bakker die allergisch werd voor meel;
en nog veel meer …

Peter werkte met veel plezier als bakker toen hij 30 jaar geleden allergisch werd voor meel: een ramp voor zijn beroep. Hij moest ander werk gaan doen en werkt nu als vertegenwoordiger in bakkerij artikelen. Overal waar hij komt en uitgenodigd wordt om even mee te eten of koffie te drinken, moest hij nee verkopen. Want van alleen allergisch voor meel ging het van kwaad tot erger en uiteindelijk kon hij bijna niets meer eten: alle granen, kant-en-klare producten, veel groentes, maar ook bijvoorbeeld knoflook leverden darmklachten op.  Omdat ook bier gemaakt wordt van granen kon hij nog geen biertje meer drinken.  Verjaardagen, feestjes, bbq’s: hij vond het steeds vervelender worden en begon dit soort bijeenkomsten te vermijden. Ook had hij iedere nacht vreselijke jeuk. Dit weet hij aan de warmte in bed, maar het bleek van suikergebruik te komen!  Peter is zeer tevreden over de behandelingen: hij kan alles weer eten, kan blijven lunchen, een biertje drinken; hij eet zelfs suikerbrood!