Moniek

Mijn voedselallergieën werden steeds erger;
ik kon bijna niets meer eten.

De afgelopen jaren werden mijn voedselallergieën steeds erger. Waar het ooit zo’n vijftien jaar geleden begon met kersen en druiven (geen probleem om weg te laten) was het vorig jaar bijna onhoudbaar: ik was inmiddels allergisch voor bijna alle fruitsoorten, tenzij langdurig gekookt. Alle rauwe groenten, behalve sla. Alle noten, pitten en zaden (brood eten werd steeds ingewikkelder), soja, lupine meel (lupinemeel is een vervanger van soja in veel producten, dus het werd hogere wiskunde om uit te zoeken wat ik nog kon eten), etc. En daarnaast had ik hevige hooikoorts: ik ben allergisch voor alle grassen in Nederland, bloeiende bomen en huisstofmijt. Ik vergeet vast nog iets, maar waar het om draait is dat ik dagelijks, bijna constant allergische reacties had: pijn, uitslag/eczeem, constant ‘verkouden’, etc.

Ik ben anderhalf jaar geleden gestart met een desensibilisatiekuur (van zo’n vijf jaar) in het ziekenhuis. Dat werkt alleen op de hooikoorts en huisstofmijtallergie. In de hoop dat daarmee mijn voedselallergieën minder zouden worden. Dat is een ingrijpende kuur. Na een warme aanbeveling van een vriendin van me die Ellij’s behandeling kende, heb ik contact gezocht met haar. Ik vertelde van mijn desensibilisatie in het ziekenhuis. En Ellij liet me weten dat dat naast elkaar kan. Mijn behandelaars in het ziekenhuis waren ook akkoord. Ik ben er zo’n acht maanden geleden mee gestart en sinds vorige week kan ik alles weer eten zonder allergische reacties! De behandeling is prettig, je hebt er nauwelijks tot geen last van en waarom het werkt begrijp ik niet. Maar het werkt!

Ellij is een hele rustige, prettige en nuchtere persoon. Ik ben zo blij dat ik eindelijk iets heb gevonden dat werkt. En dat gun ik anderen ook. Ellij: nog eens heel erg bedankt!

WhatsApp chat