Fijne feestdagen!

Deze dagen zijn voor mij iets anders verlopen dan gedacht: ik heb corona opgelopen en zit in isolatie. Behalve heel veel niezen en hoofdpijn gelukkig geen verdere klachten. In plaats van nog aardig wat klanten ontvangen en de voorbereidingen voor Kerst daar tussendoor, zit ik op de bank, lees een boek en kijk naar buiten … regen. Vanmorgen was het om negen uur eigenlijk nog donker ofschoon de dagen alweer langer wat langer worden. Ik merk dat ik ook meer naar binnen keer om te verbinden met mijn hart. Met wie wil ik mij deze dagen echt verbonden voelen? Er is zoveel om dankbaar voor te zijn! Je hoeft alleen de krant maar open te slaan om met je neus op de feiten gedrukt te worden.  

Wat is het dat ons werkelijk raakt? In de Volkskrant stonden afgelopen jaar wekelijks interviews met mensen van 100. Dan blijkt dat er maar weinig materieels van groot belang is. Liefde, vriendschappen, jezelf kunnen zijn in de wereld om je heen. Dat is wat ik voor eenieder wens in 2023.

Is het nuttig om volgend jaar een aanvullende zorgverzekering te nemen?

Keuzestress!

Het is december; dé tijd voor zorgverzekeraars om klanten te bewegen over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dure campagnes op tv, in de kranten en andere media om jou ervan te overtuigen dat je bij juist die zorgverzekeraar beter en goedkoper af zult zijn.

Zorgverzekeraars

Er zijn eigenlijk maar een aantal hoofdverzekeraars, waar andere verzekeringsvormen onder vallen. Op het plaatje zie je een overzicht. Je denkt dat je bij een jonge, hippe verzekeraar zit, maar in feite valt die gewoon onder de oude vertrouwde grote zorgverzekeraar. Voor de basisverzekering waaruit de huisarts, veel medicatie en een ziekenhuisopname of ambulancevervoer betaald worden, zijn er weinig grote verschillen. Die verschillen zijn er wel in de aanvullende verzekeringen die je af kunt sluiten. De meeste grote zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen gedeeltelijk. Dat wil niet zeggen dat de verzekeringen die daaronder vallen dat ook doen. Achmea vergoedt de behandelingen, maar Prolife of Interpolis niet; Menzis vergoedt wel, maar HEMA en PMA doen dat niet. Ook Ditzo vergoedt de behandelingen niet. Zij bieden niet eens alternatieve geneeswijzen aan.

Welke verzekering gaat het worden?

Het gaat om twee dingen die je kunt checken als je de behandelingen vergoed wilt krijgen.
De beroepsvereniging moet erkend zijn: CATlevel 5 therapeut

De behandelcodes moeten geaccepteerd worden:
24002 Kinesiologie en 24513 lichaamsgerichte psychotherapie

Ben je nu tevreden over je zorgverzekering? Check dan in ieder geval de kleine lettertjes, want vaak verandert er iets in het pakket! Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Het blijft een individuele rekensom of je er goed aan doet een aanvullende verzekering af te sluiten.

Een rekenvoorbeeld: Een aanvullende verzekering van CZ kost 22,75 per maand. Je “krijgt” dan ook veel andere dingen, zoals korting op een bril of hoortoestel, vergoeding voor anticonceptie en fysiotherapie. Heb je dat nodig?! Of gaat het je alleen om de alternatieve geneeswijzen waarvoor je € 350 per jaar terug krijgt.
Stel je komt 7 keer in mijn praktijk, maakt niet uit voor welke klachten.
Je betaalt dan 75 voor de intake en daarna 6*52,50 = € 390 in totaal.
Mooi, denk je dan, ik hoef zelf maar € 40 te betalen want ik krijg € 350 per jaar vergoed.
CZ vergoedt echter € 40 per consult.
Nieuwe rekensom: je krijgt 7*40 = €280 vergoed.
Daarvoor betaal je zelf 12 * 22,75 = € 273 per jaar en krijgt dus € 7 vergoed!

Tenzij je ook andere vergoedingen uit het pakket gaat gebruiken betaal je de behandelingen in mijn praktijk nagenoeg helemaal uit eigen portemonnee.

Wanneer je weet dat je ieder jaar wel fysiotherapie of andere zaken nodig hebt wordt het een nieuwe rekensom die voor iedereen anders uit kan pakken. In mijn optiek: als je zeker weet dat je die extra zaken ook echt gaat gebruiken is het handig om je daarvoor te verzekeren. Gaat het alleen om de alternatieve geneeswijzen, is het eigenlijk gunstiger om de premie in je zak te houden en de behandelingen zelf te betalen.

Eindelijk weer nieuws

Het zal mensen misschien zijn opgevallen dat er al lang niets aan de site is veranderd. Mijn site bleek te zijn gehackt! Maar gelukkig is dat nu opgelost en ik hoop dat het niet meer zal gebeuren.

Zorgverzekeraars 2021

Er is veel nog niet duidelijk voor volgend jaar; de zorgverzekeraars hebben nog niet allemaal álle voorwaarden gepubliceerd.  Alleen wanneer je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen worden de consulten (gedeeltelijk) vergoed. 

  1. Het gaat om twee dingen: de beroepsvereniging moet erkend zijn:
    dit is in 2021 CAT; level 5 therapeut
  2. de behandelcodes moeten geaccepteerd worden:
    dit is 24002 Kinesiologie en 24513 lichaamsgerichte psychotherapie

Op https://catcomplementair.nl/vergoeding-zorgverzekeraars/ vind je een overzicht van de zorgverzekeraars die behandelingen mogelijk vergoeden.  Staat een verzekeraar er bij, kan het nóg zo zijn dat ze de behandelingen niet vergoeden. VGZ vergoedt in principe de behandelingen, maar Besured (dat onder VGZ valt) vergoedt niets. Menzis wordt vergoed, maar Hema niet. Vraag eventueel na of één van deze behandelcodes voor vergoeding in aanmerking komt!  Staat jouw verzekeraar er niet bij gaat het sowieso niet lukken.  DSW bijvoorbeeld vergoedt niets.

Het loont om de rekensom te maken: hoeveel behandelingen denk je dat je hier nodig hebt?  Hoeveel premie ga je betalen en hoeveel krijg je dan vergoed?  Wanneer je niet de volledige vergoeding nodig hebt, is de verhouding premie en vergoeding ongunstiger.  Heb je zelf een spaarpotje, kan het kostenbesparend zijn om je niet te verzekeren en het zelf te betalen. 

Let op: heb je extra’s nodig zoals fysiotherapie, podotherapie, oedeemtherapie, of krijg je komend jaar mogelijk een kindje?  Dan kan het zeker zinnig zijn om je aanvullend te verzekeren!

Twee rekenvoorbeelden:

CZ aanvullend plus kost € 22,75 per maand.  Je krijgt € 40,00 per dag vergoed met een maximum van € 350,00 per jaar – i.e. ca. 7 behandelingen. 
12 x € 22,75 = € 273,00. 
De vergoeding minus de betaalde premie: 350 – 273 = 77
Je krijgt dus € 77 euro vergoed wanneer je 7 behandelingen krijgt. 

VGZ aanvullend beter kost € 22,10 per maand.  Je krijgt € 40,00 per dag vergoed met een maximum van € 300,00 per jaar – i.e. ca. 6 behandelingen. 
12 x € 22,10 = € 265,20. 
De vergoeding minus de betaalde premie: 300 – 265,20 = 34,80
Je krijgt dus € 34,80 vergoed wanneer je 6 behandelingen krijgt.

Mijn hoofd zit zo vol

Als je het gevoel hebt dat je hoofd eerder vol zit dan je agenda. Als je gedachten maar doorgaan en je ze niet kunt stoppen. Als je ’s nachts wakker ligt omdat je aan het malen bent. Of als je hoofd zo vol zit dat je niet meer kunt denken! Niet meer op woorden kunt komen door dat wattenhoofd.

Wist je dat je daar iets aan kunt doen met Quantum Touch? We onderzoeken wat de mogelijke oorzaken zijn dat je je zo voelt. Veel mensen denken dat ze “gewoon” stress hebben. Maar misschien ben je wel gevoelig voor bepaalde suikers waardoor je een wattenhoofd krijgt. Of reageer je sterk op je omgeving, je smartphone of geluid waardoor je hoofd volloopt. Stress speelt zeker vaak een rol. Met Quantum Touch werken we aan meer rust in je brein. Daardoor heb je meer rust in je lijf, slaapt mogelijk beter, hebt meer energie. Dat geeft ruimte om weer leuke dingen te doen.

Mijn eerste tip: te veel afspraken en te weinig vrije tijd maakt onrustig. Plan bijvoorbeeld eens wat lege plekken in je agenda! Zo creëer je mogelijkheden voor spontane acties: een wandeling maken met een vriendin, een uurtje yoga tussendoor, lekker een uurtje gaan zwemmen. Moeilijk? Zeker, maar hoe vaker je het doet hoe makkelijker het je af zal gaan om die ruimte voor jezelf te creëren. Zul je zien hoeveel energie je daarvan krijgt!

Vit K2 en Covid19

In mijn omgeving hebben afgelopen jaar zeker 5 mensen een nieuwe heup gekregen. Mensen die nog niet eens 60 zijn of begin 60, mannen en vrouwen. Oorzaken zijn heel divers; van een val met de fiets, familiaire osteoporose tot behandeling met chemo’s in eerdere jaren. Ik heb al eens geschreven over het belang van Vitamine D3 en K2 om osteoporose te voorkomen. Samen met vitamine D3 is K2 namelijk ontzettend belangrijk voor onze calciumhuishouding.

Wat heeft het te maken met Covid19 zul je je afvragen. K2 en D3 zijn fundamentele vitamines voor bloedstollingsfactoren. K2 gaat de zogenaamde calcificatie van bloedvaten tegen, oftewel: aderverkalking. Het zorgt ervoor dat de calcium daar komt waar het nodig is: in de botten en tanden bijvoorbeeld. Bij een tekort aan vitamine K kan ons lichaam de stollingsfactoren niet aanmaken die nodig zijn voor een gezonde bloedstolling. Gecombineerd met “aderverkalking” zijn de bloedvaten minder soepel. Daardoor kunnen bloedvaten, ook naar de longen, “verstopt” raken. Verstoppingen in bloedbanen naar de longen zijn gelinkt aan de benauwdheid die mensen ervaren bij Covid-19.  En de meest voorkomende complicaties bij Covid-19 zijn longembolieën.

Onderzoekers van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en het Cardiovascular Research Institute Maastricht (CARIM) hebben het verband tussen het Covid-19 en vitamine K onderzocht. Coronapatiënten die met lage zuurstofconcentraties werden opgenomen bleken een veel lager vitamine K-gehalte te hebben dan de controlegroep. Ook bleken patiënten die overleden aan COVID-19, of moesten worden beademend op de ICU, een veel ernstiger vitamine K tekort te hebben dan degenen die met mildere klachten werden opgenomen in het ziekenhuis. Verder onderzoek is nodig om te zeggen of de inname van vitamine K gunstig is voor coronapatiënten.

Toch zou je de voorzichtige conclusie mogen trekken dat de inname van Vitamine D3 en K2 een gezond cardiovasculair systeem ondersteunt. Daardoor kan niet alleen osteoporose mogelijk voorkomen worden. Het zou een bijdrage kunnen leveren om beter door een Covid-19 besmetting te komen.

https://www.sohf.nl/nieuws/vitamine-k-lijkt-rol-te-hebben-corona-verloop#k2-4

Hooikoorts

Fantastisch weer, tuindeuren open, lekker buiten eten. Het voorjaar is een heerlijke tijd voor de meeste mensen.  Behalve als je last hebt van hooikoorts!  Als je de hele dag aan het niezen en snotteren bent.  Als je daar zo moe van wordt dat je niet vooruit te branden bent.  Reuze vervelend, maar niet onoverkomelijk voor de meeste mensen.  We nemen een pilletje, halen een recept bij de huisarts voor een inhalator en dan gaat het wel weer. 

pollenverwachting 2-6-20
Dit is de pollenverwachting van 2 juni 2020

Heb je vroeg in het voorjaar al last van hooikoorts ligt de oorzaak meestal in een allergie voor bomen.  Met name de berk, de hazelaar en de eik zijn berucht.  Voor iemand anders begint de ellende later in het jaar.  Meestal heb je dan meer last van grassen of bermkruiden – dat is alles wat groeit en bloeit langs het fietspad.  Zelf begon het vroeger bij mij in december, januari al met de toverhazelaar en eindigde ergens in juni, juli met timotheegras en brandnetel.  Vanaf augustus had ik dan weer last van mais…  Zo’n negen maanden per jaar liep ik te snotteren, had ik keelpijn, was schor en benauwd.  Ik gebruikte antihistaminica, neusspray, longspray en oogdruppels – en nóg had ik klachten. 

Je kunt je voorstellen hoe blij ik was dat ik van mijn hooikoorts af ben!  Hooikoorts is eigenlijk een teken dat je lichaam en je immuunsysteem goed werken.  De pollen worden als “vijandig” herkend en je lichaam doet er alles aan om het uit je systeem te krijgen.  Je staat als het ware de hele dag te luchtboksen tegen een onzichtbare tegenstander.  Geen wonder dat je dan moe bent, of chagrijnig.  Ik vergelijk het wel met een “app” die op je telefoon staat maar die niet goed werkt.  Dan gooi je die er vanaf en zet er een betere op, die doet wat hij moet doen.  In dit geval: de pollen herkennen als niet-vijandig en er niet zo overdreven op reageren. 

Door de Quantum Allergy techniek is hooikoorts op een veilige en simpele manier te resetten.  Daardoor hebben de meeste mensen er geen tot zeer weinig last meer van.  Meestal hoeven mensen geen medicatie meer te gebruiken, hoe bijzonder is dat!  Dit jaar lijkt een bijzonder hooikoorts jaar.  Diverse mensen die ik járen geleden behandeld heb bellen me nu dat ze opnieuw klachten hebben.  Mogelijk werkt de stress door de Corona crisis hierin door. 

Meestal kun je hooikoorts onder controle krijgen.  Overigens leer ik je altijd de techniek zodat je die zélf op ieder moment toe kunt passen.  Meer weten?  Neem gerust contact op!  

De beste versie van jezelf

Een tijd geleden volgde ik een lezing van Mohammed Boulahrir.  Een heel inspirerende man die in zijn lezingen tips geeft om “de beste versie van jezelf” te worden.  Op het gebied van gezondheid, maar ook in je baan, je gezin, op spiritueel gebied.  Nu, in deze bizarre Corona tijd, is dat voor veel mensen mogelijk moeilijker dan ooit.  We zijn onrustig, ongerust over onze gezondheid of die van onze geliefden, bang misschien om onze baan te verliezen, in financiële problemen te komen …  Als je dat ervaart, ervaar je dagelijks stress.  En die stress verhindert ons om bij de kern te komen van wat ons leven zinvol maakt.  Namelijk dat waar je gelukkig van wordt.  Veel mensen ervaren juist nu dat hun baan, die eerder de zin van hun bestaan leek te zijn, helemaal niet zo betekenisvol is of belangrijk voor hun geluksgevoel is.  Of dat een aantal relaties die ze hebben eerder een goed geoliede machine zijn of een gewoonte dan een betekenisvolle verbintenis met een ander.  Over stress heb ik al vaker geschreven: stress ondermijnt je immuunsysteem.  En dat immuunsysteem hebben we nu juist hard nodig! 

Ook over ontstressen heb ik al eerder geschreven.  Bewezen methodes zijn óf in beweging komen, waardoor de stresshormonen “verbruikt” worden, óf juist verstillen door yoga, meditatie, mindfulness, in de natuur zijn.  Door erachter te komen waar je energie uit haalt, waar je goed in bent, wat je voldoening geeft, kun je stress verminderen.  Daardoor kun je je immuunsysteem versterken.  Naast gezonde voeding en een gezonde leefstijl natuurlijk.  Wanneer je de hele dag op Facebook of Twitter alle nieuws rondom Corona volgt kom je er misschien laat in de middag achter dat de zon achter de wolken is verdwenen.  Ook één keer per dag het nieuws volgen kan voldoende zijn.  Dan kun je de rest van de dag contact zoeken met mensen die er voor jou toe doen. Kom in beweging, voel de zon op je huid, de wind door je haar.  Ga een eind wandelen in de natuur en zie hoe die gewoon doorgaat met haar ontwikkeling. 

huilend kind
Wat een verdriet

Als kind hebben we allemaal in onze jeugd “trauma’s” opgelopen.  Mogelijk hoorde je vaker dat je je niet aan moest stellen omdat je al een grote meid of jongen was.  Misschien was je bang dat je in de steek gelaten werd omdat er niet gereageerd werd op je gehuil.  Of je werd wakker en in plaats van papa of mama zat er een oppas in huis zonder dat je dat wist.  Het hoeft geen grote gebeurtenis te zijn geweest die toch in je lichaam is opgeslagen.  We hebben als kind meestal geleerd dat we bepaald emoties niet mochten laten zien.  Ergens in ons lijf ligt dat opgesloten.  Dat noemen we ook wel “celherinnering”. In tijden van stress word je als het ware terug geworpen en reageer je misschien emotioneler of anders dan je zou willen. 

Op mijn YouTube kanaal heb ik een filmpje staan waarmee je oude “trauma’s” kunt helen.  Een heel simpele, maar heel doeltreffende techniek waarmee je weer een stukje stress kunt helen.  Neem gerust contact met me op als je de link hiernaar wilt hebben. 

Mohammed Boulahrir, www.poweracademy.nl

De praktijk is ONLINE OPEN

Beste mensen,
Vanaf 6 april is mijn praktijk ONLINE OPEN!

Vanaf die datum kun je bij mij terecht voor afspraken ONLINE. Heb je dat nog nooit gedaan? Misschien komt het je zweverig voor? Ik heb er al aardig wat ervaring mee. Ik kan je verzekeren: het werkt, gewoon, thuis, vanuit je veilige omgeving. Meerdere mensen hebben dit zo al ervaren.
We kunnen allergieën behandelen zoals hooikoorts en ik kan je leren hoe je je immuunsysteem op simpele wijze versterkt. Het werkt voor pijn en misschien in deze spannende tijden voor jou nog belangrijker: we kunnen emoties, angst en spanningen aanpakken.

Komend weekeinde ga ik me er nog meer in verdiepen!
Wil je meer weten? Een afspraak maken? Neem contact op via de knop op deze pagina, telefonisch of via kinetil@gmail.com.

Je immuunsysteem versterken

Nu de praktijk gesloten is om verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) verder te beperken, wil ik meer online doen. Ik ben bezig met een YouTube kanaal voor extra ondersteuning. Ook via mijn website of FaceBook kun je updates van mij verwachten.

Het coronavirus geeft griepachtige verschijnselen en leidt bij sommige mensen tot ernstige longontsteking. Hoe beter je immuunsysteem is, hoe beter je álle virussen en bacteriën kunt weerstaan. Daarvoor is gezonde voeding en voldoende nachtrust bijvoorbeeld al essentieel. Ook stressreductie is één van de manieren om je gezondheid te ondersteunen. De “lock down” is wat dat betreft voor veel mensen een mooie bijdrage aan stress reductie …

Ik zou iedereen adviseren om een goede multivitamine te nemen om je gezondheid te ondersteunen. Goede merken vind ik bijvoorbeeld Vitals, Now of Vitortho en Vitakruid. Deze zijn duurder dan die van het Kruidvat, maar bevatten biologisch beter opneembare stoffen en minder vulstoffen. Heb je nog vitamines van het Kruidvat staan? Iets nemen is sowieso beter dan niets 🙂

Op allerlei social media lees je dat je met extra vitamine C je immuunsysteem een boost kunt geven. Als je vitamine C koopt, kies dan liefst Ester C in plaats van Ascorbinezuur. Dit weer omdat dat beter opgenomen wordt. Meer vitamine C dan je lichaam kan verwerken wordt uitgeplast. Daarom heeft het weinig nut om grote hoeveelheden te slikken. 1000 mg extra lijkt al een mooie bijdrage te leveren aan je immuunsysteem. Als je maag- darmklachten krijgt neem je teveel vitamine C of ben je gevoelig voor de vulstoffen … Belangrijk is ook vitamine D3: bijna iedereen in Nederland heeft een laag vitamine D gehalte in het bloed. Je mag tot 75 mcg Vitamine D3 per dag nemen. Het is een vetoplosbare vitamine; daarom neem je die het beste bij het avondeten waar meestal meer vet in zit. Ook zink 15-30 mg “kalmeert” het immuunsysteem.

Wil je meer weten over deze of andere vitamines en hun werking? Kijk dan liever niet op FaceBook, maar google bijvoorbeeld op “monografie” & Vitamine C. Dan krijg je meer wetenschappelijke en betrouwbaardere informatie.
Gebruik je gezonde verstand, informeer jezelf, wees argwanend vooral bij berichten op social media over voeding of middelen die Corona kunnen voorkomen of genezen. Het gros van wordt beweerd klopt niet. Alleen van intraveneus toedienen van Vitamine C is momenteel min of meer bewezen dat het ernstige longontstekingen na Corona helpt genezen. https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04264533

Heb je een vraag die voor meer mensen interessant is? Laat het me weten! Dan kan ik die hier mogelijk beantwoorden.

WhatsApp chat