Hooikoorts

Fantastisch weer, tuindeuren open, lekker buiten eten. Het voorjaar is een heerlijke tijd voor de meeste mensen.  Behalve als je last hebt van hooikoorts!  Als je de hele dag aan het niezen en snotteren bent.  Als je daar zo moe van wordt dat je niet vooruit te branden bent.  Reuze vervelend, maar niet onoverkomelijk voor de meeste mensen.  We nemen een pilletje, halen een recept bij de huisarts voor een inhalator en dan gaat het wel weer. 

pollenverwachting 2-6-20
Dit is de pollenverwachting van 2 juni 2020

Heb je vroeg in het voorjaar al last van hooikoorts ligt de oorzaak meestal in een allergie voor bomen.  Met name de berk, de hazelaar en de eik zijn berucht.  Voor iemand anders begint de ellende later in het jaar.  Meestal heb je dan meer last van grassen of bermkruiden – dat is alles wat groeit en bloeit langs het fietspad.  Zelf begon het vroeger bij mij in december, januari al met de toverhazelaar en eindigde ergens in juni, juli met timotheegras en brandnetel.  Vanaf augustus had ik dan weer last van mais…  Zo’n negen maanden per jaar liep ik te snotteren, had ik keelpijn, was schor en benauwd.  Ik gebruikte antihistaminica, neusspray, longspray en oogdruppels – en nóg had ik klachten. 

Je kunt je voorstellen hoe blij ik was dat ik van mijn hooikoorts af ben!  Hooikoorts is eigenlijk een teken dat je lichaam en je immuunsysteem goed werken.  De pollen worden als “vijandig” herkend en je lichaam doet er alles aan om het uit je systeem te krijgen.  Je staat als het ware de hele dag te luchtboksen tegen een onzichtbare tegenstander.  Geen wonder dat je dan moe bent, of chagrijnig.  Ik vergelijk het wel met een “app” die op je telefoon staat maar die niet goed werkt.  Dan gooi je die er vanaf en zet er een betere op, die doet wat hij moet doen.  In dit geval: de pollen herkennen als niet-vijandig en er niet zo overdreven op reageren. 

Door de Quantum Allergy techniek is hooikoorts op een veilige en simpele manier te resetten.  Daardoor hebben de meeste mensen er geen tot zeer weinig last meer van.  Meestal hoeven mensen geen medicatie meer te gebruiken, hoe bijzonder is dat!  Dit jaar lijkt een bijzonder hooikoorts jaar.  Diverse mensen die ik járen geleden behandeld heb bellen me nu dat ze opnieuw klachten hebben.  Mogelijk werkt de stress door de Corona crisis hierin door. 

Meestal kun je hooikoorts onder controle krijgen.  Overigens leer ik je altijd de techniek zodat je die zélf op ieder moment toe kunt passen.  Meer weten?  Neem gerust contact op!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat