Ontspannen vakantiegevoel vasthouden?

De zomervakantie is voorbij; scholen zijn weer begonnen, je bent alweer een paar weken aan het werk. Misschien lagen er meteen al weer allerlei taken op je te wachten. Binnen een paar dagen voel je: WEG is dat ontspannen vakantiegevoel. Je rent van huis naar werk, naar kinderopvang. Tussendoor boodschappen, huishouden, relaties, familie die je aandacht vraagt, vrienden die je wilt zien. Ik hoor het van veel mensen: “Heerlijk nazomerweer, maar ik zit binnen en kan er niet van genieten.” Hoe kun je dat ontspannen vakantiegevoel terugvinden en vasthouden?

Mindfulness kan je helpen!

Daarvoor hoef je echt geen half uur op een kussen te zitten in lotushouding (AU!). Kleine dingen kunnen een groot verschil maken. Begin bijvoorbeeld met bewust je kopje thee drinken, genieten van een lekker appeltje. Je kunt met aandacht je lunch opeten – en niet achter de pc merken: “Verhip, heb ik die boterham al op?!” Ga eens lekker wandelen in de middagpauze, voel de wind in je haar, zon op je gezicht, desnoods regen!

Wanneer je dit wat vaker doet zul je merken dat het steeds makkelijker is om het op meer momenten toe te passen. Bewust bezig zijn met eten koken en niet in je hoofd allerlei to-do lijsten maken voor morgen. Even voelen hoe je op je stoel zit, een paar keer ademhalen en bewust spanning loslaten. Je telefoon op stil zetten zodat niet iedere PING of BLIEB je uit je concentratie haalt.

Johan Cruijff zou zeggen: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.”

Er zijn allerlei app’s die je hierbij kunt gebruiken. Een goede app vind ik zelf de gratis app Insight Timer (er is ook een betaalde versie).  Headspace biedt 10 dagen gratis uitproberen. Ook VGZ heeft een (gratis) Mindfulness coach. Kwestie van uitproberen en kijken wat bij je past.

Wil je weten wat ik in de praktijk voor jou kan betekenen om minder stress te ervaren? Dat kan variëren van een ontspannende massage, energetische behandeling of ondersteuning met Bach bloesemremedies, tot leefstijl- of voedingstips aan de hand van een Neurotransmitterprofiel.
Neem gerust contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat