Voeding als medicijn

Slik minder pillen!

Vorige week in het nieuws: Dick Bijl, oud-hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin heeft 25 duizend wetenschappelijke onderzoeken naar medicijnen opnieuw bestudeerd. De uitkomst is schokkend: slechts 5% van de medicatie die in de 21e eeuw op de markt is gebracht is nuttig. Het nut van de rest is twijfelachtig of voegt niets toe (aan al bestaande medicatie). Wel is deze medicatie vaak duurder dan de al bekende middelen. Hij onderzocht o.a. trombosemiddelen, diabetes medicatie, slaapmiddelen en antidepressiva maar ook hoestdranken. Zijn advies: slik minder pillen … en word kritischer. Bron: VK, zaterdag 1 september.

Alternatieve informatie

Maar waar haal je als gewone patiënt je informatie als artsen het vaak al niet meer weten? Hoe kun je dan kritisch zijn?
Zelf vind ik de site “What doctors don’t tell you” een goede en toegankelijke bron van wetenschappelijk onderbouwde informatie: www.wddty.com. Hier kun je je ook abonneren op een nieuwsbrief en er is een Facebook pagina.

Gezond zonder medicijnen

De Belgische arts Rudy Proesmans heeft een zeer leesbaar en interessant boek geschreven: Optimaal gezond zonder medicijnen.
Hierin zet hij bestaande, reguliere therapieën voor bijvoorbeeld reuma, cardiovasculaire problemen en kanker op een rijtje.  Daarbij stelt hij tegelijkertijd een alternatieve benadering voor die gebaseerd is op orthomoleculaire principes; gezonde voeding die aansluit bij de behoeftes en een gezonde leefstijl.

Voeding als medicijn

Voeding als medicijn – Hippocrates zei het al – dat is niet nieuw.
Wel nieuw is de mogelijkheid om energetisch te onderzoeken of er tekorten zijn aan mineralen of vitamines met behulp van een simpel elektro-acupunctuur apparaatje en een app.

gebruik van een vitastiq
vitastiq

Als orthomoleculair voedings- en suppletie adviseur kan ik je daarbij adviseren om je voeding aan te passen om van klachten af te komen.  Gecombineerd met allergie-eliminatie merk je al snel verbetering. Eventueel kunnen we tijdelijk supplementen inzetten om bepaalde tekorten aan te vullen.
Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat