Kinderen

Eczeem

Eczeem komt nogal eens voor bij kleinere kinderen en zelfs bij baby’s. Heel vaak is hier sprake van een voedselallergie of een contact- of omgevingsallergie. Regulier heeft men het over “atopisch eczeem”. De meeste artsen geven aan dat de kinderen hier wel “overheen zullen groeien”. Wanneer je nachtenlang met je kind opzit dat niet kan slapen van de jeuk is het goed om te weten dat er wél iets aan gedaan kan worden.


Voor de behandeling.

Na de behandeling van melk, suiker, granen.

Voor de behandeling.

Na de behandeling van ei, suiker, granen, gist, wasmiddel.

Voor de behandeling.

Na de behandeling van wasmiddel, zeep, shampoo.

ADD/ADHD & Autisme

Bij kinderen met gedragsproblemen of stoornissen in het autistisch spectrum (ASS) is wetenschappelijk bewezen dat voedselallergieën hierin een rol kunnen spelen. Door voedselallergieën zoals voor suiker, kleurstoffen (E-nummers) en granen te elimineren,  merken ouders én kind meestal een aanzienlijke verandering in het gedrag op.  Klik op deze link naar een filmpje op YouTube met een testimonial (Engels, ca. 5 minuten).

Andere leerproblemen

Om te kunnen leren is er evenwicht nodig. Letterlijk: een kind heeft evenwicht nodig om te leren lopen, fietsen, skaten, voetballen, zwemmen, etc. Je moet in staat zijn om met links en rechts te bewegen en tegelijkertijd na te denken over de gevolgen van dat bewegen.
Datzelfde evenwicht is nodig om te schrijven of lezen: handen en ogen moeten samenwerken. Wanneer dat niet lukt raakt je kind mogelijk gefrustreerd. Het geeft snel op, wordt ongeïnteresseerd, faalangstig, soms zelfs boos. Hij heeft misschien aanvaringen met de leerkracht of andere kinderen. Waarschijnlijk vond je kind het eerst best leuk om te leren lezen.  Maar wanneer de leerkracht graag wil dat je lezen thuis gaat oefenen, vindt je kind dat helemaal niet meer leuk.  Laat staan dat hij er extra mee wil oefenen.

Beter leren door beweging: Braingym®

Beide hersenhelften dienen optimaal samen te werken. Bij kinderen met dyslexie, dyscalculie of andere leerproblemen is dat niet het geval. BrainGym® technieken zorgen ervoor dat de integratie tussen de hersenhelften geoptimaliseerd kan worden. Niet alleen lezen of schrijven gaat zo beter. Je kind komt minder vaak in conflictsituaties. Ook kinderen met een slechte motoriek (voetballen, fietsen, zwemmen, bal vangen) kunnen dit met BrainGym® verbeteren. De meeste kinderen vinden het nog leuk ook! Het gaat om speelse oefeningen en er zijn geen dure materialen nodig.

Tijdens het consult doen we bewegingsoefeningen en bepalen we oefeningen voor thuis. Het leren gaat je kind makkelijker af en het krijgt weer zelfvertrouwen. De lees- en schrijfvaardigheid verbeteren en je kind gaat aantoonbaar vooruit.  Ook kan hij zich beter concentreren. Op de zwemles lukt het ineens wel, tijdens het voetballen haalt hij succesjes!

Door de totaalaanpak in combinatie met allergie-eliminatie krijgen ouders én kind weer zicht op betere resultaten.

Extra ondersteuning

Met Bach-bloesems of andere middelen kan ik een persoonlijke remedie maken voor je kind dat het extra ondersteunt op mentaal of emotioneel vlak. Ook het inzetten van supplementen kan een extra zetje in de goede richting zijn, zowel bij eczeemklachten als andere problemen.

Een behandeling

Kinderen vanaf ca. 5 jaar kunnen al zelf getest worden. Voor jongere kinderen en baby’s werk ik met een tussenpersoon.  Dat is meestal één van de ouders maar mag ook iemand anders zijn. Dit werkt net zo goed en is uitermate veilig. De behandeling duurt meestal ca. 30 tot 45 minuten.

WhatsApp chat