Boter of margarine?

Boter of margarine?

Gebruik liever boter op brood dan margarine of halvarine zelfs als er Omega-3 inzit.  Boter is een natuurproduct dat natuurlijke vitamine A, D en E en andere stoffen bevat.  Margarine en halvarine zijn vloeibaar plantaardig vet dat smeerbaar is gemaakt door allerlei toevoegingen zoals emulgatoren.  Het wordt kunstmatig gekleurd en op smaak gebracht en bevat kunstmatige vitamines.  Een bron van E-nummers in plaats van een bron van gezond vet.

Afwisseling is het toverwoord!

Wissel de verschillende vetten zoveel mogelijk af.  Gebruik bijvoorbeeld de ene keer boter om iets in te bakken, de andere keer olijfolie en dan weer eens kokosolie.  Over een salade, yoghurt met muesli en/of fruit, kun je bijvoorbeeld een scheutje walnootolie, pompoenpitolie of olijfolie gieten waardoor de vetoplosbare vitamines, maar ook de wateroplosbare vitamines, beter worden opgenomen.  Dit zorgt bovendien voor een langer gevoel van verzadiging.