Zorgverzekeraars

De zorgverzekeraars hebben afgelopen jaren de eisen aan therapeuten behoorlijk aangescherpt. Zo moet elke therapeut nu medische en/of psychosociale basiskennis tenminste op HBO-niveau hebben. Het doel hiervan is professionalisering en kunnen communiceren met huisartsen en andere medisch deskundigen. Ik heb dit in 2015 gehaald.

Je hebt ongetwijfeld iets meegekregen van de onrust die is ontstaan door het besluit van CZ om een aantal therapieën niet meer te vergoeden. Natuurgeneeskunde en kinesiologie blijven gewoon vergoed door CZ.

Welke zorgverzekeraar past bij jou?

De BATC zorgverlener wordt niet vergoed door de VGZ-groep (incl. iptiQ), DSW, Pro-Life en ‘Zorg en Zekerheid’.
Interpolis vergoedt onder alternatieve geneeswijzen alleen acupunctuur, chiropractie, manuele therapie, orthopedische geneeskunde en osteopathie. Vraag bij twijfel even na of de BATC vergoed wordt.

Welke zorgverzekering past bij jou en dekt jouw behoeftes? Dat is helaas niet zo makkelijk om uit te zoeken. Bij Radar is in de uitzending van 3 december gesteld dat een collectieve verzekering lang niet altijd beter of goedkoper is dan een individuele verzekering! Soms worden in een collectieve verzekering bepaalde dingen geschrapt om een gunstigere premie te krijgen. Dan spaar je op jaarbasis mogelijk wat geld uit maar krijgt misschien een behandeling die je eerst wel vergoed kreeg niet meer terug. Zie dat maar eens terug te vinden in de kleine lettertjes. Je kunt bijvoorbeeld geld besparen door anti-conceptie zelf te betalen i.p.v. mee te verzekeren.

Overstappen

Kiezen is misschien lastig, maar overstappen is helemaal niet moeilijk. Via een vergelijkingssite kun je je wensen aangeven. Dan krijg je een overzicht van de verzekeringen die het beste bij jouw wensen aansluiten.
Vergelijkingssites zijn bijvoorbeeld
Zorgkiezer
Independer

Heb je besloten om over te stappen, dan regelt de nieuwe zorgverzekeraar alles rond de opzegging bij je huidige verzekeraar.

Ben je er nog niet uit en heb je meer bedenktijd nodig? Dan kan je zelf je huidige verzekering stopzetten. Tot eind januari 2019 kun je nog kiezen waar je je wilt verzekeren. Persoonlijk zou ik je niet aanraden om zo lang te wachten. Je zult de knoop op enig moment toch moeten doorhakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat