Maud

Maud zat onder het eczeem en sliep slecht van de jeuk

Onze dochter had al sinds zes maanden eczeem op haar benen en bij de handjes. We hadden hormoonzalf gekregen voor als het jeukte. Alleen kreeg ze steeds meer jeuk en op het laatst zat ze overal onder het eczeem. Ze zat de hele dag ergens tegenaan te schuren of te krabben. ’s Nachts was het helemaal erg. De huisarts zij dat het geen allergie kon zijn omdat kinderen onder de twee niet allergisch kunnen zijn.

Van iemand op het kinderdagverblijf hoorden we van Elly. Ik zag het wel zitten, mijn vriend helemaal niet, maar we zijn toch gegaan. Het is lastig uit te leggen wat er precies gebeurd met het testen, maar voor mij voelde het goed. Dus zijn we begonnen om te behandelen. Eerst ei denk ik, toen suiker, melk en ook huisstof, tomaat, banaan, en nog wat dingen. Ik dacht eerst dat het niet kon dat ze voor zoveel allergisch was, maar allergieën zitten wel bij mijn vriend in de familie en hij heeft zelf hooikoorts. Naar een behandeling was ze iedere keer heel moe en hangerig. Het ging ook steeds eerst beter en dan had ze een terugval en kwam het eczeem terug, maar wel minder. Ook bij de behandeling zag je het eczeem soms gewoon opkomen, heel bizar. Elly leerde ons om zelf dingen te behandelen. Dat vond ik fijn want nu had ik het gevoel dat ik eindelijk iets kon doen om haar te helpen.

Naar een paar behandelingen wilde mijn vriend eigenlijk niet meer doorgaan omdat het niet leek te helpen. Ik wilde wel doorgaan omdat het ook vergoed wordt, dus ik dacht: even volhouden omdat het iedere keer naar een behandeling veel beter ging. Nu ben ik blij dat ik heb doorgezet, want ze heeft geen eczeem meer! Ze is nu heel vrolijk en gezellig, terwijl ze eerst vaak huilerig was en aan mij hing. Ze is sinds de behandelingen ook erg gegroeid en ze heeft minder poepluiers op een dag. Soms moest ze wel 6 keer op een dag een schone luier. De huisarts zegt dat ze er over heen is gegroeid, maar ik weet zeker dat het door de behandelingen komt. Ik ben heel tevreden ermee! Elly is heel leuk met kleine kinderen en ze doet erg haar best om je te helpen.

Sanne V.

WhatsApp chat